carolavanbaar.reismee.nl

Fourteenth week

Week 14.

Zaterdag 20 mei 2017
Vandaag heb ik met Fanny afgesproken. We hebben afgesproken om naar het museum over de historie te gaan (waar ik vorige week ook al was). Eerst ging ik nog even het centrum in, daar even wat gegeten en toen naar het museum. Daar zag ik Fanny. Het museum was erg interessant maar ook heel erg heftig. Er waren heel veel filmpjes met allemaal protesten vanwege de dictatuur en dat er mensen werden doodgeschoten, de politie die op alle mensen gingen inslaan en ook mensen gingen doodschieten. Toen we klaar waren in het museum namen we de metro richting het centrum. Toen we aankwamen op het metrostation was er super veel politie en super veel mensen omdat er een voetbalclub kampioen was geworden. We voelde ons op het begin niet prettig vanwege alle filmpjes die we in het museum hadden gezien. Maar het was 1 groot feest. Straten waren afgezet, vuurwerk, mensen aan het zingen. We gingen eerst naar een tentje om daar even wat te drinken omdat het nog te vroeg was om te eten. Daarna gingen we eten in een restaurant. Om 22.00 hadden we met Elena afgesproken. Hier ook even een drankje mee gedaan. Rond 01:00 was ik thuis.

Zondag 21 mei 2017
Vandaag had ik het doel om een jas te kopen. Ik heb geen dikke jas meegenomen uit Nederland en het begint nu toch echt wel koud te worden. Vooral in de ochtend en in de avond. Rond 13:00 ging ik naar het Costanera Centre. Hier eigenlijk de hele dag geweest. Een jas gekochte en ook nog een rokje. In de avond ging ik nog wat eten met Fanny. Rond 22:00 was ik thuis.

Maandag 22 mei 2017
Vandaag had ik om 09.00 een afspraak met een mogelijk nieuw gezin. Het gezin bestaat uit vader, moeder en zoontje van 2 jaar. Het is een Chileens gezin. De moeder praat alleen Spaans, en de vader kent wel wat Engels maar niet heel veel. Op dit moment wonen ze in Santiago, maar ze hebben een huis in Lampa. Dit is ongeveer 30 kilometer ten noorden van Santiago. Ze wonen nu in Santiago omdat de moeder geen rijbewijs heeft. De vader werkt 6 dagen per week. In Lampa heb je echt een auto nodig omdat er niet veel openbaar vervoer is. Ze zoeken een au pair vooral om met de moeder en het zoontje naar dingen toe te kunnen met de auto. Ik was om 09.00 bij hun appartement in Santiago. Ik dacht dat het gewoon een gesprek was maar ze namen me meteen mee in de auto naar Lampa om het huis daar te laten zien. Het is een redelijk groot huis met een mega tuin. Zelfs een zwembad en een tennisbaan. Het is een super leuk gezin. Het voelde meteen goed. Alleen het nadeel is dat ik niet meer in Santiago woon. Maar ik krijg een eigen auto die ik altijd mag gebruiken. Dus als ik naar de stad wil kan ik gewoon de auto pakken. Toen we weer terug waren in Santiago ging ik meteen even naar Chile Inside toe om te vertellen dat ik graag voor dit gezin wil gaan. Ook zij willen graag dat ik bij hun kom wonen en werken. Ik begin 21 juni. Ik neem eerst 3 weken vakantie. Maar in de weekenden willen ze graag al wat leuke dingen met me doen. Verder vandaag gewoon een normale dag.

Dinsdag 23 mei 2017
Vandaag niet een hele bijzondere dag. Marie de vriendin van Lina is vandaag weer terug gekomen vanuit Colombia en blijft 6 dagen. Daarna gaat ze terug naar Europa. In de avond wel gezellig met zijn allen gegeten.

Woensdag 24 mei 2017
Vandaag had ik in de ochtend weer Spaanse les. Omdat ik verhuis naar Lampa stop ik ook met mijn Spaanse les. Ik moet even kijken of ik Spaanse les neem in Lampa of dat ik gewoon zelf studie doe. Ik kan alleen maar Spaans praten met mijn familie in Lampa dus daar leer ik natuurlijk heel veel van. Verder gewoon een normale woensdag.

Donderdag 25 mei 2017
Vandaag ook niet heel bijzonder. Ik ben nu bezig met al mijn spullen een beetje bij elkaar te zoeken. Verder gewoon gewerkt. En in de avond samen met Marie uitgebreid gekookt, en gezellig met zijn allen gegeten.

Vrijdag 26 mei 2017
Vandaag is Lucia vrij van school. In de ochtend gaat ze met Lina opstap voor hun visa. Ze moeten hetzelfde doen als mij, eerst naar de politie en dan naar de gemeente. Gelukkig hadden ze mazzel en was het niet zo druk als toen bij mij. Rond 13.30 waren ze weer thuis. Ik wou vanmiddag met Lucia naar een soort dierentuin gaan. In het park waar ze klim les heeft is een soort dierentuin maar dan met slangen, spinnen en dat soort beesten. Ik wou graag nog wat leuks doen met Lucia voordat ik weg ga. Rond 14.30 namen we de Uber naar het park. Helaas was de dierentuin gesloten…. Toen hebben we maar in het park gespeeld. Daarna naar klim les. In de avond gegeten met Lucia en Marie. Lina en Pierre gingen uit eten. Nu lekker weekend.

Nog 3 dagen werken en dan ben ik klaar voor dit gezin. Gelukkig is de sfeer goed en is het niet vervelend om hier nog te zijn.

Adios.

Thirteenth week

Week 13.

Even een up date over mijn verhuizing. Ik heb vandaag (23 mei) een nieuw gezin ontmoet. Een super leuk gezin. Het voelde van beide kanten goed dus een match! In mijn volgende blog zal ik het uitgebreider uitleggen, maar het is fijn dat ik zo snel een nieuw gezin gevonden heb. Ik begin bij het gezin vanaf 21 juni, eerst 3 weken vakantie.

Zaterdag 13 mei 2017
Vandaag had ik lekker uitgeslapen. Ik had vandaag met Franzi afgesproken om een beetje te gaan shoppen. Dus we gingen het centrum in. Na heel veel winkels, en ondertussen nog ergens wat gegeten was het alweer 19.00 Franzi ging naar huis. Ik heb vanavond een verjaardagsfeest van mijn Spaanse lerares. Ik had afgesproken met Fanny om samen heen te gaan. Helaas was ze ziek, dus we gingen niet heen. Ik had nog even ergens wat gegeten en toen weer met Franzi afgesproken om samen ergens een dessert te eten. Vanavond om 00.00 veranderd te tijd met een uur. De klok gaat een uur terug waardoor het tijdsverschil met Nederland nu 6 uur is ;(. We wouden graag de tijd zien veranderen op een kerkklok. Dus wij naar de dichtstbijzijnde kerk gelopen, had de kerk geen klok. Dus helaas moesten we het op onze telefoon bekijken. Daarna naar huis gegaan en gaan slapen.

Zondag 14 mei 2017
Vandaag gingen Franzi en ik naar het museum over de geschiedenis van Chili. Er was natuurlijk dictatuur in Chili dus interessant om daar meer over te weten te komen. We hadden om 12.00 afgesproken. Het regende echt mega hard. Echt museum weer. De bus genomen naar het museum, eerst nog even ergens warme chocomelk gedronken en toen naar binnen. We waren alleen niet heel erg in de museum mood dus we hadden het al snel gezien. Daarna zijn we naar een groot winkelcentrum gegaan en daar nog wat rond gelopen. Daarna bij een Italiaan uiteten geweest. En toen was het weekend helaas weer voorbij.

Maandag 15 mei 2017
Vandaag had ik om 10.30 een afspraak staan met Chile Inside, de organisatie waarmee ik hier ben. Ik wou graag de afspraak afwachten en daarna aan Lina vertellen dat ik naar een ander gezin wil. Maar  gelukkig had ik in de ochtend voor mijn afspraak al een gesprek met Lina en besloten we om te gaan stoppen. Ik had niks verteld over dat ik al een afspraak had staan met Chile Inside. Om 10.30 had ik een gesprek op het kantoor en de organisatie gaat een nieuw gezin voor me zoeken. Heel fijn gesprek. Daarna nog even rondje winkelcentrum gegaan en wat gegeten. Daarna ging ik weer naar huis. Toen ik bijna thuis was kwam ik Lina tegen en ze vertelde dat Jenifer onze schoonmaakster zelfmoord had gepleegd. Lina was erg verdrietig en ik was ook totaal in shock. Een week geleden was Jenifer getrouwd, en ze zat nog te vertellen hoe leuk de bruiloft was, en het feest. Niemand weet waarom ze het heeft gedaan. Om 16.00 Lucia weer opgehaald. Verder gewerkt en niet veel gedaan.

Dinsdag 16 mei 2017
Ik had vandaag met Franzi en Elena (ook een au pair) afgesproken om koffie te gaan drinken. Erg gezellig. Daarna fietste ik weer naar huis. Toen ik thuis was en ik op mijn e-mail keek had ik al een mail van Chile Inside dat ze een gezin hadden gevonden die mij graag wil ontmoeten. Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Het is een Chileens gezin met een zoontje van 2 jaar. Ik maak meteen een afspraak voor maandag om ze te ontmoeten. Verder een normale dag.

Woensdag 17 mei 2017
Vandaag niet heel bijzonder. Spaanse les en gewerkt.

Donderdag 18 mei 2017
Vandaag in de ochtend weer Spaanse les. Het regent helaas weer vandaag. Na mijn Spaanse les naar huis gegaan en lunch gemaakt. Toen Lucia opgehaald van school. Geluncht en toen wat gespeeld. Rond 16.00 moesten we even voor Lina naar de bank, en daarna naar dansles. Na de dansles naar huis gefietst, het regende echt heel erg hard. Thuis eten voor Lucia gemaakt en toen bracht Lina haar naar bed. Ik had afgesproken met Franzi om bij haar te gaan eten. Het regende zo hard dat ik met een paraplu ben gaan lopen. Bij Franzi gezellig gegeten en nog een filmpje gekeken. Daarna met de Uber naar huis.

Vrijdag 19 mei 2017
In de ochtend had ik even boodschappen gedaan. Omdat we 2 weken geen auto hebben is het niet heel handig met boodschappen. Eind van de ochtend lunch gemaakt voor Lucia en Lina. Ze hadden een afspraak voor hun visum. Pierre heeft een visum, maar Lina en Lucia zijn nog steeds toerist hier. Toen ze naar de afspraak waren had ik gegeten en even gerelaxt. Toen ze thuis waren even met Lucia gespeeld, en daarna zijn we naar het park gegaan. Lucia heeft klim les en dat gebouw staat in een mega groot park, dus we zijn nog even lekker in het park geweest. Daarna had Lucia klim les. Na de klim les naar huis, gegeten en verder niet veel gedaan.

Adios.

Twelfth week

Week 12.

Ik begin even met 2 vervelende dingen. Er zijn deze week wat dingen gebeurd waardoor ik naar een ander gezin ga. Ik blijf hier deze maand nog en per 1 juni ga ik hier weg, Ik neem even vakantie en eind juni ga ik naar een nieuw gezin. Ik weet nog niet welk gezin.
Vandaag (16 mei) te horen gekregen dat onze schoonmaakster is overleden. Ze heeft zelfmoord gepleegd. Echt verschrikkelijk, Lina en ik zijn totaal in shock. Ze was zo leuk, en we hebben echt niks aan haar gemerkt.

Zaterdag 6 mei 2017
Vandaag worden we wakker in Argentinië, rond 9 uur staan we op en gaan ontbijten. Na het ontbijt pakken we onze spullen en lopen naar de bus terminal. Tijdens het lopen nog even een terrasje opgezocht en wat gedronken. We gaan vandaag naar warmwaterbronnen. Dit is ongeveer 1,5 uur rijden met de bus. We kopen buskaartjes en gaan naar de warmwaterbronnen. Het is midden in de bergen echt heel erg mooi. We gaan lekker zwemmen in heerlijk warm water. Het was echt super mooi. Rond 16.00 namen we weer de bus terug naar de stad. Toen we weer in het hostel waren even gerelaxt en rond een uur of 20.00 gingen we wat eten. Na het eten liepen we weer terug naar het hostel, filmpje gekeken en gaan slapen.

Zondag 7 mei 2017
Vandaag stonden we rond 9 uur op en gingen we ontbijten, na het ontbijt onze spullen gepakt en de sleutel ingeleverd. Vandaag gaan we weer terug naar Santiago. Onze bus gaat om 14.00 dus we hebben in de ochtend nog genoeg tijd. Helaas zijn alle winkels dicht omdat het zondag is. We gaan daarom maar weer op het terras zitten. Verder lopen we de hele stad nog even door, en kopen we wat eten voor in de bus. Om 14.00 zitten we weer in de bus. De busreis is echt prachtig. Dwars door het Andes gebergte heen. Een van de mooiste dingen die ik ooit heb gezien (foto’s hiervan komen een andere keer). Dit hadden we vrijdagochtend niet gezien omdat we toen helaas aan het slapen waren in de bus haha. Bij de grens duurt het maar 15 minuten ongeveer. De grens van Argentinië naar Chili is echt super goed geregeld. Ze zijn streng met dingen wat je niet het land in mag nemen maar ze hebben een hele snelle manier om iedereen snel de grens over te hebben. Wat een verschil, om Argentinië binnen te komen duurde het 5 uur vanwege het niet goed georganiseerd hebben van de grens. Daarna nog ongeveer 3 uurtjes rijden. Na maar 6 uur rijden waren we alweer in Santiago. Daarna de metro en Uber naar huis genomen. Ik was rond 21.00 thuis. Thuis was mijn gezin weer terug van hun vakantie in Rio. Lucia had me duidelijk gemist en wou meteen met me spelen. Daarna naar bed gegaan.

Maandag 8 mei 2017
Deze week heeft Lucia nog vakantie. Ik werk nu dus andere tijden. Vandaag is niet heel erg bijzonder. Ben bijna de hele dag met Lucia.

Dinsdag 9 mei 2017
Vandaag een vervelende dag. Lina heeft wat dingen gezegd (ik zal er verder niet op in gaan) en hier voelde ik me heel vervelend door. Ze zei dingen die nergens op slaan, dus ik had meteen al de organisatie waarmee ik hier ben erover gemaild. Verder vandaag met Lucia geweest. In de avond vertrekt de vriendin van Lina ook weer voor 2 weken. In de avond had ik gelukkig met Franzi en Paloma afgesproken. Zo had ik even wat afleiding en kon ik erover praten wat er was gebeurd. We gingen bij Paloma eten omdat haar familie op vakantie is. Gezellig gegeten en na het eten nog een tijd zitten praten. Rond 23.30 naar huis gegaan en gaan slapen.

Woensdag 10 mei 2017
Vandaag niet bijzonder, Spaanse les en gewerkt.

Donderdag 11 mei 2017
In de ochtend de hele ochtend thuis met Lucia geweest. Na de lunch liepen we naar een boekwinkel waar een boek voor Lucia klaar lag. Het is echt super slecht weer. De hele dag regen. Dus we lopen met paraplu door de stromende regen. Nadat we het boek hebben lopen we naar dansles. Lucia gedanst, en daarna naar huis gegaan. Thuis maak ik eten voor Lucia en gaat naar bed. Verder niet veel gedaan.

Vrijdag 12 mei 2017
Vandaag ook niet zo een bijzondere dag. Spaanse les en verder gewerkt. Pierre is vandaag weer naar Frankrijk vertrokken voor een week vanwege werk. Nu lekker weekend. Ik ben echt aan weekend toe na wat er allemaal is gebeurd deze week. Hier heb ik de keuze al gemaakt om te gaan vertrekken bij dit gezin.

Helaas was dit niet zo een leuke week. Nog 2,5 week bij dit gezin. Ik vind het erg jammer dat het zo is gelopen, vooral vanwege Lucia. Lucia en ik hebben een hele goede band en het is echt jammer om haar niet meer te zien. Maar een nieuw gezin is ook wel weer leuk, en heb ook weer zin in een nieuw avontuur!

Adios.

Eleventh week

Week 11.

Zaterdag 29 april 2017
Vandaag begint mijn vakantie. Mijn gezin vertrok om 04.00 naar Brazilië. Ik slaap lekker uit en doe rustig aan. Eind van de ochtend loop ik even naar de supermarkt. Rond een uur of 14.00 komt Franzi naar mij toe. We maken even lunch en gaan eten. Om 15.00 even met mijn ouders geskypet. Daarna gingen we een appeltaart bakken. Verder hadden we een rustig dagje. Even een plan gemaakt voor Argentinië volgend weekend, en 2 films gekeken. Rond 23.00 ging Franzi weer naar huis. Daarna ging ik slapen.

Zondag 30 april 2017
Vandaag had ik om 12.00 met Franzi afgesproken. We namen de bus naar het grote busstation om tickets te kopen voor de bus naar Mendoza donderdagnacht. Toen we de kaartjes hadden gekocht namen we de metro naar een groot park in het centrum van de stad. Daar hadden we met Sarah (een andere au pair) afgesproken. We hadden een ijsje gehaald en gingen in het park zitten. Daarna zijn we een beetje door het centrum gaan lopen. Rond 16.00 gingen we ergens zitten om wat te eten. Daarna naar huis gegaan. In de avond samen met Marie een film gekeken. Marie is de vriendin van Lina en slaapt ook in ons huis deze week. Na de film gaan slapen.

Maandag 1 mei 2017
Vandaag weer een rustig dagje. Lekker uitgeslapen. Eind van de ochtend ging ik boodschappen doen met Marie, maar omdat het de dag van de arbeid is is alles gesloten. Gelukkig vinden we ergens nog een kraampje met groente en fruit. Toen we thuis waren een uitgebreide lunch gemaakt en gezellig geluncht. In de middag niet veel gedaan. In de avond weer gezellig gegeten en daarna gingen Marie en ik naar de bioscoop. We gingen naar de film: Una Mujer Fantastica. De film draaide om 22.10. rond 00.00 liepen we weer richting huis.

Dinsdag 2 mei 2017
Vandaag vroeg mijn bed uit vanwege de schoonmaakster die kwam. Heerlijk een rustig dagje vandaag. In de ochtend even met Sofie geskypet. Verder boodschapjes gedaan en met Marie geluncht. Ik voelde me vandaag niet helemaal lekker. Maar Franzi vroeg of ik mee uit ging vanavond. We hadden om 21.00 afgesproken, we gingen eerst een dessert eten bij een Italiaans restaurant, en daarna gingen we naar de club. Daar even een drankje gedaan op het terras. Ook Paloma kwam gezellig naar ons toe. Na ons drankje op het terras gingen we naar binnen. Ron 02.30 namen we de Uber naar huis omdat ik morgen in de ochtend Spaanse les heb.

Woensdag 3 mei 2017
Ik heb om 10.30 Spaanse les. Aardig wat moeite om op te staan haha. Na mijn Spaanse les ga ik nog even de stad in. Daarna ga ik naar huis en ga lekker in bed liggen. Verder vandaag niet veel gedaan.

Donderdag 4 mei 2017
Ik voel me vandaag niet helemaal lekker. Dus ik doe het rustig aan. Vanavond ga ik met de bus naar Mendoza dus ik wil niet ziek de bus in gaan. Ik loop om 20.00 naar de bushalte waar ik met Franzi heb afgesproken. We nemen de bus naar het grote busstation. Om 22.00 gaat de bus. Het is een bus met stoelen die flink naar achter kunnen en ook je benen kunnen omhoog. Het is niet helemaal ideaal maar goed. Vanaf Santiago naar Mendoza is ongeveer 7 uur met de bus. Helaas hebben wij er in totaal 13 uur over gedaan. De grens van Chili naar Argentinië is echt vreselijk. We hebben er in totaal 5 uur over gedaan. Heel veel bussen, niet georganiseerd echt vreselijk. Maar ja na 13 uur waren we er dan eindelijk.

Vrijdag 5 mei 2017
Om 11.00 kwamen we aan in Mendoza. We zouden in eerste instantie gaan couch surfen maar uiteindelijk ging dat niet door dus hadden we een hostel geboekt. De hostel was een half uurtje lopen vanaf het busstation. Onderweg hadden we nog even ergens ontbeten. Het hostel was oud en niet mooi maar het was maar 15 euro voor 2 nachten inclusief ontbijt. In het hostel hadden we ons even opgefrist en toen gingen we de stad in. We gingen ergens koffie drinken met een alfajor. Alfajor is typisch Argentijns. Het is een soort koek met chocola en een soort karamel ertussen. Echt heerlijk. Daarna zijn we de hele stad doorgelopen. Naar een groot park geweest en verder overal gelopen. Rond 18.00 waren we weer terug in het hostel. Helemaal kapot van het lopen en de busreis. In de avond zijn we nog ergens wat gaan eten. Daarna een filmpje gekeken en toen gaan slapen.

Dit was week 11 alweer. De rest van mijn dagen in Mendoza lees je volgende week.

Adios.

Tenth week

Week 10.

Een week met veel aardbevingen. Elke dag zijn er nu wel aardbevingen. Gelukkig zijn het redelijke kleine. Alleen maandag was heftig. Wetenschappers denken dat er binnenkort een mega aardbeving komt. Lina heeft allemaal water en eten uit blik in huis gehaald mocht er een grote aardbeving komen en de supermarkten zijn dicht. Maar laten we hopen dat er niks gebeurd.

Zaterdag 22 april 2017
Vandaag lekker uitgeslapen. Ik had om 13.00 met Franzi afgesproken. We gingen eerst even naar het Costenera Centre en daarna naar China Town. We hadden om 5 uur bij Carola (een andere Nederlandse au-pair) afgesproken. We gaan barbecueën en blijven ook bij haar slapen. Carola woont in Puente Alto. Dit ligt buiten Santiago. Voor ons is het ook 2 uur reizen. We worden al echte Chileense mensen want ik denk dat we pas rond 19.00 aankwamen. Er waren ook nog 3 andere vrienden van Carola. We hadden lekker gebarbecued en daarna zaten we nog heel lang binnen aan de wijn en de pisco. Ook was er een aardbeving. Mijn eerste aardbeving. Gelukkig viel het mee. Heel veel wijntjes later gingen we om 06.00 pas slapen. Ik sliep met Franzi in de woonkamer op een grote slaapbank.

Zondag 23 april 2017
Rond 11.00 werden we wakker en gingen we gezellig met zijn allen ontbijten. Na het ontbijt gingen Franzi, Carola, Sophie (een vriendin van Carola) en ik een berg beklimmen. Vlakbij het huis van Carola is een berg die je kan beklimmen met een groot kruis bovenop. Ik had mijn All stars aan en dat waren niet erg goede schoenen om op te klimmen. Boven hadden we wat foto’s gemaakt en gingen we weer naar beneden. Een iets te gevaarlijk pad naar beneden genomen. Maar gelukkig was het goed gegaan. Daarna gingen we weer terug naar Santiago. Franzi en ik hadden nog even ergens een ijsje gegeten en daarna gingen we weer naar huis. Rond 17.00 was ik weer thuis. Verder in de avond niet veel meer gedaan.

Maandag 24 april 2017
Vandaag een rustig ochtendje gehad. Rond 12.00 liep ik even naar het winkelcentrum. Daar even wat winkels in geweest en wat gegeten. Om 16.00 had ik Lucia opgehaald van school. Thuis hadden we even een filmpje gekeken. Lina en Pierre hadden een afspraak dus die kwamen laat thuis. Toen ik eten aan het maken was, was er een grote aardbeving. Ik schrok me dood. Gelukkig vond Lucia het alleen maar grappig. Het was een aardbeving van 7.1 op schaal van Richter. Er was ook zelfs even een tsunami alarm afgegeven. Gelukkig werd die al snel weer ingetrokken. Toen gegeten met Lucia en Lucia naar bed gebracht. Verder niet veel gedaan.

Dinsdag 25 april 2017
Vandaag niet bijzonder.

Woensdag 26 april 2017
Vandaag had ik in de ochtend met Franzi en Sophia afgesproken. We hadden Sophia al een keer ontmoet, ze is van gezin veranderd en ze woont nu in de buurt van mij en Franzi. We gingen even koffie drinken in een cafeetje. Daarna liep ik weer richting huis. Om 13.30 Lucia opgehaald. Geluncht, en toen naar Capoeira gebracht. Om 16.00 weer opgehaald en naar de speeltuin geweest. Rond 18.00 waren we weer thuis. Eten gemaakt, gegeten, en Lucia naar bed gebracht. Lina en Pierre eten deze week niet. In de avond verder niet veel gedaan.

Donderdag 27 april 2017
Koningsdag… Helaas hier niks van gemerkt. In de ochtend rustig aan gedaan. Toen lunch gemaakt en picknick tas ingepakt. Lucia opgehaald van school en naar het park gefietst. We gingen weer gezellig picknicken. Ook de flamingo’s in het park weer gevoerd. Rond 16.00 weer richting huis gefietst omdat Lucia om 17.00 weer dansles heeft. Na de dansles weer eten voor Lucia gemaakt en naar bed gebracht. Verder niet veel gedaan.

Vrijdag 28 april 2017
Vandaag mijn laatste dagje werken en dan heb ik vakantie. In de ochtend niet veel gedaan. Rond 10.00 kwam de vriendin van Lina weer terug. Zij blijft ook hier als mijn gezin op vakantie is. Dat is wel fijn, en ben ik niet zo alleen. Vanaf vandaag heeft Lucia een uurtje minder lang school op vrijdag. Dus ik haal haar om 12.30 op van school. Thuis spelen we, en maak ik lunch. Na de lunch gaan we een film kijken. Rond 16.15 nemen we de Uber naar klim les. Om 19.30 zijn we weer thuis. Ik maak eten voor Lucia en dan gaat ze naar bed. Daarna maak ik samen met de vriendin van Lina pasta en eten we gezellig met zijn vieren. Pierre, Lina en Lucia gaan morgen voor een week naar Brazilië. Ik heb nu dus lekker vakantie! Donderdag ga ik samen met Franzi voor een paar dagen naar Argentinië.

Adios.

Ninth week

Hier week 9 alweer.

Er zijn op dit moment veel aardbevingen in Chili. Dit lees je in mijn volgende blog. Ik weet niet of jullie hier iets mee krijgen in Nederland, maar ik wil toch even zeggen dat alles goed gaat. Ik heb nu 2 aardbevingen gehad en tot zover gaat het goed en is er nog niks ergs gebeurd.

Zaterdag 15 april 2017
Vandaag heb ik heerlijk uitgeslapen. Mijn familie is een weekend weg dus ik heb een rustig weekendje. Ik heb vandaag ook heel weinig gedaan. Ben alleen even naar de supermarkt gefietst. Verder de hele dag een beetje rustig aan gedaan en heel veel Netflix gekeken haha, en mijn vliegticket geboekt. Ik vlieg 19 december terug naar Nederland. Dit vanwege mijn visum die ik tot 20 december heb, ik moet dus voor 20 december het land uit zijn. Dus ik ben thuis met kerst en oud en nieuw. Verder niet veel meer gedaan.

Zondag 16 april 2017
Vandaag ook weer een rustig ochtendje gehad. Nog even geskypet met thuis omdat iedereen thuis was vanwege Pasen, ook mijn beide oma’s. Super leuk die weer even gezien en gesproken te hebben. Omdat ik toch iets wou doen en me nog al alleen voelde ben ik naar het Costanera Centre gelopen. Vanaf mijn huis is het ongeveer een uurtje lopen. In het Costanera Centre beetje rond gelopen en koffie gedronken. Daarna weer naar huis gelopen. Thuis niet veel meer gedaan. Mijn gezin kwam in de avond weer terug. Ik moet wel zeggen dat ik nog nooit zo een eenzame paas heb gehad haha.

Maandag 17 april 2017
Vandaag is een gewone dag in Chili. Hier is geen tweede paasdag. Om 10.30 had ik weer Spaanse les. Na mijn les ben ik ergens wat gaan eten en ben ik een uurtje naar huis gelopen. Ik loop hier heel veel haha, dat zou ik in Nederland nooit doen. Om 16.00 Lucia opgehaald van school en naar de speeltuin geweest. Verder niet veel gedaan.

Dinsdag 18 april 2017
Vandaag om 09.00 Spaanse les. Ik ga met de bus maar het is in de ochtend super druk op de weg dat het heel lang duurt voordat je ergens ben. Volgende keer ga ik gewoon op de fiets. Om 13.30 Lucia opgehaald van school, geluncht, om 14.30 naar theater gebracht, om 16.00 weer opgehaald en naar dansles, en daarna naar huis. Verder in de avond niet veel gedaan.

Woensdag 19 april 2017
Vandaag heb ik een vrije dag! Het is Censo día vandaag. Vandaag worden de mensen geteld, dit gebeurd 1 keer in de 10/15 jaar. Alles is dicht er is geen een supermarkt of iets open omdat iedereen thuis moet zijn. In elk huis in Chili komt er iemand van de overheid langs om te kijken hoeveel mensen er in huis wonen en om allemaal vragen te stellen over het huis en over de mensen. Ze gaan zelfs alle parken af voor de dakloze mensen. Ze doen dit om een statistiek te maken over de huizen en over de mensen. Gelukkig hadden wij geluk want ze kwamen al om 10.00. Na alle vragen beantwoord te hebben ben ik een rondje gaan hardlopen. Er is vlakbij mijn huis een speciaal pad voor hardlopers en fietsers. Het is een pad langs de rivier (zit nu alleen geen water in omdat het nooit regent) en vlakbij zijn de bergen. Ik heb ongeveer een uurtje hardgelopen. Daarna naar huis gegaan, gedoucht en ontbeten. Daarna vroeg de vriendin van Lina die nog steeds bij ons logeert of ik met der mee ging om een rondje te fietsen. Er is een fietspad vanaf de wijk waar ik woon helemaal tot aan het centrum. We hadden het iets onderschat. In totaal 3 uur gefietst en we waren water vergeten, maar er was niks open waar je water kon kopen. Dus helemaal kapot toen we thuis waren. Verder rustig aan gedaan, en in de avond gezellig met zijn allen gegeten.

Donderdag 20 april 2017
Het is een wonder maar het regent vandaag. Na 4 maanden is er ein-de-lijk regen. Het was ook echt hard nodig want alles was zo droog. In de ochtend thuis gebleven. Om 13.30 Lucia opgehaald van school. In de middag film gekeken en gespeeld. Om 17.00 had Lucia dansles. Laarzen aan, regenjas aan en paraplu mee. Als het hier regent in Chili regent het ook de hele dag. Na de dansles weer naar huis gelopen. Lucia vond het prachtig al die plassen op de weg. In de avond gezellig met zijn allen gegeten.

Vrijdag 21 april 2017
Vandaag heeft Lucia geen school. Omdat het gister de hele dag heeft geregend heeft het waterbedrijf problemen dus is er 24 uur geen water. In Nederland kan je je dat niet voorstellen. Na 1 dag regen kunnen ze het hier al niet aan. Alle scholen dicht. Rond 09.00 ga ik uit bed, ga ontbijten en Lucia wilt alweer met me spelen. We spelen en lopen even naar de winkeltjes hier. Rond 12.30 nemen we de Uber naar de bioscoop. Ik ga samen met Lucia naar de bioscoop naar De Smufen. Super gezellig. Na de film even een ijsje gegeten en naar het park gelopen. De bioscoop is in een winkelcentrum en daar tegen over is een groot park waar ook de klim les van Lucia is. In het park even in de speeltuin gespeeld en daarna naar klim les gegaan. Na de klim les weer met de Uber naar huis. Toen we thuis waren gingen we nog even spelen. Vanavond gaan Pierre en Lina een avondje uit dus ik eet samen met Lucia en breng haar daarna naar bed. Vandaag ongeveer 12 uur gewerkt dus ben best wel kapot. Maar gelukkig is het nu lekker weekend! Nog 1 weekje werken en dan vakantie!

Adios.

Eight week

Hier week 8 alweer.

Zaterdag 8 april 2017
Vandaag komt Pierre weer thuis uit Frankrijk. Ik heb vandaag om 12.00 met Franzi afgesproken. We nemen de bus naar Barrio Brasil. Dit is een wijk met veel street art. Helaas viel dit een beetje tegen en dus gingen we naar Barrio Italia. Hier hadden we geluncht en rond gelopen. Daarna gingen we naar het Costanera Centre. Dit is het hoogste gebouw van Zuid-Amerika. Het is een winkelcentrum maar je kan ook helemaal naar boven zodat je een heel mooi uitzicht heb. We willen graag naar boven maar we willen rond 19.00 naar boven zodat we de zonsondergang kunnen zien. Eerst lopen we wat rond in het winkelcentrum en gaan avond eten. Om 19.00 gaan we naar boven. Echt een prachtig uitzicht over de hele stad. En de zonsondergang is super mooi. Na ongeveer een uurtje gaan we weer naar beneden. We gaan nog even wat winkels in en dan pakken we de bus naar Bellavista. We gaan naar een restaurant toe voor een dessert. We gaan naar het restaurant waar ik vorige week maandag was. En nemen een heerlijke Oreo cheesecake. We willen eigenlijk uit gaan vandaag maar omdat we helaas veel te vroeg zijn besluiten we om naar huis te gaan.

Zondag 9 april 2017
Vandaag heb ik met Franzi, Paloma en Carola afgesproken. Ja een au pair uit Nederland die ook Carola heet (heel toevallig). Ik loop met Franzi en Paloma naar een winkelcentrum een half uurtje lopen van huis. Hier hebben we met Carola afgesproken omdat Carola graag de winkels in wil. Na dat we uit gewinkeld zijn gaan Franzi, Carola en ik nog ergens wat eten. Paloma gaat naar huis. Het was super gezellig dus we hebben al afgesproken om over 2 weken te gaan barbecueën. Na het eten weer naar huis gelopen en niet veel meer gedaan.

Maandag 10 april 2017
Vandaag kan ik mijn ID kaart ophalen. Ik pakte de bus om 9 uur omdat ik niet wist of ik weer zo lang moest wachten of niet. Gelukkig duurde het maar een half uurtje. Nu ben ik officieel een Chileen. Na dat ik mijn ID had opgehaald ging ik naar het Costanera Centre. Ik wou even kijken of ik nog wat leuks kon vinden om aan te doen morgen op mijn verjaardag. Ik vond wat leuks bij de H&M. Even snel wat gegeten en toen weer naar huis. Om 16.00 moest ik werken. Gewerkt en verder rustig aan gedaan.

Dinsdag 11 april 2017
Mijn verjaardag! Alweer 21 jaar geworden vandaag. Super leuk wakker geworden met heel veel berichtjes. In de ochtend ben ik even naar de winkel geweest en had ik spulletjes gekocht om een appeltaart te bakken. Ik ging de taart bakken en ondertussen ook nog even met mijn ouders geskypet. Om 13.30 Lucia opgehaald, geluncht en Lucia naar theater gebracht. Ondertussen de appeltaart in de oven gedaan. Om 16.00 Lucia weer opgehaald en meteen door naar dansles. Toen we weer thuis waren en Lucia klaar was met eten (Lucia eet eerder dan Lina, Pierre en mij). Hadden ze kaarsjes aangestoken op de taart en gingen ze voor me zingen. Super leuk. Ook nog een cadeau gehad; manicure en pedicure in een beautysalon. De taart viel goed in de smaak gelukkig. En lekker aan de gin tonic gezeten met Pierre en Lina. Om 21.00 kwam Franzi. Wat wijntjes gedronken en ook Franzi vond de taart heerlijk. Om 23.00 gingen we naar een club hier in de buurt. Elke dinsdag hebben ze een speciale avond dus dat kwam mooi uit om mijn verjaardag te vieren. Eerst nog even op het terras gezeten. De barman vond ons meteen interessant omdat we Engels praatte dus waren we VIP haha. Het was gezellig in de club maar helaas alleen maar Spaanse muziek die in Nederland niet wordt gedraaid. Rond 02.30 namen we de Uber terug naar huis. Wel heel vreemd om hier jarig te zijn. Ik heb me nog nooit zo niet jarig gevoeld haha.

Woensdag 12 april 2017
Vandaag heerlijk uitgeslapen. Verder vandaag niet bijzonder. Vandaag is er een vriendin van Lina aangekomen in Santiago. Ze slaapt hier de komende tijd ook in huis.

Donderdag 13 april 2017
Vandaag had ik om 09.00 Spaanse les. Ik heb nu elke week 2 keer per week 1,5 uur Spaanse les. Mijn lerares is super aardig dus dat gaat goed komen. Na mijn les naar huis gegaan. Picknick voorbereid en Lucia opgehaald van school. We gingen picknicken in het park. Super leuk en gezellig. Rond een uur of 16.00 weer terug naar huis omdat Lucia om 17.00 dansles had. Na de dans naar huis. Gezellig met zijn allen pannenkoeken gegeten, en nu lekker weekend vanwege goede vrijdag!

Vrijdag 14 april 2017
Ik heb heerlijk uitgeslapen vandaag. Rond half 12 hadden we met zijn allen ontbeten, en daarna gingen Pierre, Lina, Lucia en de vriendin van Lina een weekend weg. Ze komen zondag weer terug. Ik had vandaag met Franzi afgesproken. Ook haar gezin is het weekend weg. We wouden naar het Costanera Centre maar helaas waren alle winkels dicht. Toen dachten we dan gaan we naar China Town dat moet wel open zijn. Maar helaas ook dat was dicht. Toen even naar het grote busstation gegaan om te kijken naar de bussen naar Mendoza in Argentinië. Over 3 weekjes gaan we een paar dagen naar Argentinië. Daarna zijn we naar het huis van Franzi gegaan. We gingen cup cakes bakken. Op de afscheidsbarbecue van Lea had ze hele lekkere cup cakes gemaakt met boter crème. En dat wouden we gaan namaken. We hadden het recept voor de boter crème gekregen alleen het recept voor de cup cakes moesten we van internet halen. Helaas waren de cup cakes niet lekker en ook de boter crème smaakte anders. Eind van de avond helaas alles weg gegooid. We hadden pizza gehaald en hadden een Netflix avondje. Lekker een maskertje op gedaan en gerelaxt. Rond 00.00 fietste ik weer terug naar huis. Thuis was er niemand natuurlijk dus ik had het alarm eraf gehaald. Maar ik had op de verkeerde toets gedrukt dus er stond al snel beveiliging voor de deur haha. Dus ik gezegd dat het allemaal goed was. 10 minuten later stond de politie aan de deur. Ook die vroeg of alles goed was. Het huis is in ieder geval goed beveiligd. Nu lekker slapen en een rustig weekendje tegemoet in mijn eentje.

Nog bedankt voor al jullie lieve felicitaties. 

Adios. 

Seventh week

Week 7 alweer.

Zaterdag 1 april 2017
Pierre vertrekt vandaag voor een week naar Frankrijk toe om naar zijn moeder te gaan waar het niet heel goed mee gaat. Dus deze week zijn we met zijn drieën thuis. Vandaag ging ik met Franzi naar China Town. Ja ook hier is er een China Town. We gingen er heen met de bus. Het is echt Aziatisch. Alleen het bestaat bijna alleen maar uit kleding of accessoires winkels. Nadat we hier even hadden rondgelopen gingen we even ergens koffie drinken. Daarna gingen we naar Barrio Italia. Een Italiaanse straat, met allemaal kleine winkeltjes en restaurants. Hier hadden we even geluncht en rond gelopen. Daarna had ik het rare idee om mijn haar te gaan verven. Dus wij naar de supermarkt om haar verf te kopen. We gingen naar mijn huis en Franzi ging mijn haar verven. Toen we klaar waren gingen we naar een restaurant toe om pizza te eten. Daarna naar huis.

Zondag 2 april 2017
Vanochtend had ik met Paloma afgesproken. Dit is een Mexicaanse au pair die 3 huizen verderop woont. We gingen even wat drinken bij een cafeetje. Het is goed voor mijn Spaans, omdat haar Engels niet heel goed is mixen we Engels en Spaans door elkaar. In de middag had ik met Sarah afgesproken. Ook een au pair. We gingen even eten en daarna naar de bioscoop. We gingen naar Bella en het beest. Een super leuke en mooie film. Na de film liep ik weer terug naar huis. Niet veel meer gedaan.

Maandag 3 april 2017
Vandaag ging ik op fietsen jacht. Ik had besloten om een eigen fiets te kopen omdat dat handig is. Ik gebruikte nu de fiets van Lina maar soms moest zij weg op de fiets terwijl ik hem ook nodig had. Lina had me een straat gegeven in het centrum waar heel veel fietsen winkels zitten. Ik begin op maandag pas om 16.00 dus ik had er goed de tijd voor. Ik had al gezien dat het hier lastig is om een fiets te vinden met bagagedrager. Ik heb een bagagedrager nodig omdat ik Lucia ophaal van school met de fiets. Veel keus had ik dus niet. Uiteindelijk een fiets gevonden. Aardig aan de prijs maar ik verkoop hem weer als ik terug naar Nederland ga. Omdat ik de fiets in het centrum had gekocht en het te ver was om naar huis te fietsen had ik een speciale Uber met fietsendrager genomen. Om 16.00 had ik gewerkt. In de avond had ik met Fanny afgesproken. Zij zat hier bij mij in de klas en was terug in Santiago na een paar weken reizen. We gingen uit eten bij een heerlijk burger restaurant. Het was super gezellig. Na het eten nog even ergens een drankje gedaan en toen weer richting huis.

Dinsdag 4 april 2017
Vandaag niet heel bijzonder.

Woensdag 5 april 2017
Ik had vandaag om 10.30 een afspraak met een vrouw die Spaanse les geeft. Ze geeft de les bij haar thuis ongeveer een half uurtje bij mijn huis vandaan. Het was een soort introductie waarbij ze vertelde hoe ze te werk gaat en om te kijken hoe mijn Spaans is. Helaas is Chili niet een heel goed land om Spaans te leren omdat de mensen hier heel erg snel praten. Mijn Spaans gaat wel al steeds beter maar heb wel nog wat lessen nodig. Volgende week begin ik hier mee. Vanaf 13.30 gewerkt. In de avond had ik met Fabian afgesproken, ook van mijn school. Hij werkt nu op een boerderij maar hij was een paar dagen in Santiago. We gingen naar een karaoke bar. Er zijn hier heel veel karaoke bars. Het was super grappig. Mensen waren super dronken en gingen helemaal uit hun dak. Na daar wat te hebben gedronken besloten we ergens anders heen te gaan. We gingen ergens anders nog even wat drinken en eten. Daarna naar huis.

Donderdag 6 april 2017
Vandaag had ik afgesproken om koffie te gaan drinken met Franzi, Paloma en Carola(een Nederlandse au pair). Maar helaas was Lucia ziekjes dus ze was niet naar school. Omdat Lina afspraken had moest ik helaas thuis blijven bij Lucia. We hadden rustig een filmpje gekeken. Daarna nog gespeeld en geluncht. Daarna ging ze met Lina naar de dokter. Ze was heel erg aan het hoesten dus Lina wou met der naar de dokter. Niks ernstigs gelukkig. Om 17.00 waren we wel naar dansles gegaan. In de avond niet veel gedaan.

Vrijdag 7 april 2017
Vandaag ook een vrij rustige dag. Ik moest in de ochtend thuis blijven vanwege de schoonmakers. Daarna Lucia opgehaald van school, geluncht, gespeeld en daarna naar klim les. In de avond gegeten met Lina en Lucia en verder niet veel gedaan. En nu lekker weekend!!

Adios.