carolavanbaar.reismee.nl

Sixth week

Hierbij week 6 alweer.

Zaterdag 25 maart 2017
Weekend! Vandaag heb ik een afscheids bbq van Lea. Dit begint om 13.30. In de ochtend ga ik even kijken of ze stroopwafels hebben in de supermarkt om mee te nemen naar de bbq. Helaas hadden ze deze niet meer. Omdat ik om 13.00 met Franzi heb afgesproken ga ik nadat ik in de supermarkt ben geweest even koffie drinken in een cafeetje en daarna loop ik naar Franzi toe. We kunnen mee rijden met de hostmom van Franzi omdat zij ook is uitgenodigd voor de bbq. De bbq was super gezellig! Heerlijk eten en gezellige mensen. Rond 18.30 gaan Franzi en ik weer weg. We hebben een lekker restaurant gezien wat we graag willen proberen. Het is een soort steakhouse. We nemen allebei een hamburger. Veel te vee natuurlijk omdat we net een bbq hadden gehad als lunch. Na het eten gaan we met de Uber naar huis.

Zondag 26 maart 2017
Vandaag gaan Franzi en ik de Cerro San Christobal beklimmen. Dit is een 850 meter hoge berg in het centrum van Santiago. We wouden eigenlijk met de stoeltjeslift omhoog gaan maar omdat er zo een lange rij stond besloten we om te gaan lopen. Maar we hadden al snel spijt gekregen haha. Het was super warm en best steil. Maar na 45 minuten waren we boven. Op het hoogste punt staat een beeld van de blessed virgen Mary. Nadat we foto’s hadden genomen en wat fruit hadden gegeten liepen we weer naar beneden. Eenmaal beneden vonden we dat we wel een taartje hadden verdiend dus we namen de metro naar een hele lekkere bakkerij voor warme chocomel met Oreo taart. Hierna namen we de Uber naar huis. Thuis gingen we even douchen en omkleden omdat we in de avond met Lea hadden afgesproken. Ze had ons uitgenodigd om bij haar te gaan eten en daarna nog een filmpje te gaan kijken. Helaas had Franzi super erge buikpijn gekregen dus ze kon niet mee. Ik ging rond 20.00 richting Lea. Bij Lea hadden we couscous salade gegeten en daarna een filmpje gekeken. Rond 00.00 nam ik de Uber naar huis.

Maandag 27 maart 2017
Vandaag had ik (alweer) met Lea afgesproken. Omdat ze donderdag naar huis gaat wilde ze graag nog wat souvenirtjes kopen. Ik spreek om 11.00 met haar af. We gaan eerst ergens ontbijten en daarna gaan we naar een markt waar ze allemaal souvenirs hebben. Als Lea de souvenirtjes heeft gekocht halen we nog een ijsje en daarna ga ik naar huis omdat ik om 16.00 Lucia op moet halen van school. Ik ga met Lucia naar de speeltuin. Verder niks bijzonders.

Dinsdag 28 maart 2017
Vandaag niet echt bijzonder.

Woensdag 29 maart 2017
Vandaag heb ik om 10.30 met Franzi en Lea afgesproken. Helaas moeten we vandaag afscheid nemen van Lea. We spreken af in een cafeetje om koffie te drinken. Na de koffie moeten we helaas afscheid nemen. Het eerste afscheid. Heel erg jammer dat Lea nu naar huis is, maar wel een goede reden om als ik terug ben in Nederland snel een weekendje naar Parijs te gaan om Lea te bezoeken. Na het afscheid loop ik terug naar huis en maak ik lunch. Hierna haal ik Lucia op. We eten lunch en daarna breng ik haar naar capoeira. Om 16.00 haal ik haar weer op en gaan we naar de speeltuin. Verder niet veel gedaan.

Donderdag 30 maart 2017
Vandaag een rustig ochtendje. Om 13.30 haal ik Lucia van school. We lunchen met Pierre en Lina omdat Pierre zaterdag naar Frankrijk gaat. Na de lunch speel ik met Lucia en om 17.00 breng ik haar naar dansles. Na de dansles gaan we naar huis. Rustig avondje.

Vrijdag 31 maart 2017
Vandaag ook weer een rustig ochtendje. Om 13.30 haal ik Lucia op. Ze wilt heel graag picknicken dus thuis pakken we de picknickspullen en we fietsen naar het park. Hier eten we onze lunch, eten een ijsje en spelen. Rond 16.00 fietsen we weer richting huis omdat Lucia om 17.00 klim les heeft. Om 16.30 nemen we de Uber naar de klim les. Om 18.30 is de les af en gaan weer richting huis. Vanavond pas ik op omdat Pierre en Lina uit eten gaan omdat Pierre morgen naar Frankrijk gaat. Rustig avondje dus.

Dit was week 6 alweer.

Adios.

Fifth week

Hier week 5.

Zaterdag 18 maart 2017
De wekker ging om 05.15 wauw wat is dat vroeg. Had het gevoel alsof ik helemaal niet geslapen heb. Vandaag ga ik samen met Franzi een weekendje naar Santa Cruz. Dit is een stad 3 uur rijden van Santiago. Hier zijn heel veel wijnvelden met winery’s. Ik heb om 06.15 met Franzi afgesproken bij de bushalte. Eerst moeten we een uur met de bus naar het grote busstation, vanaf daar nemen we een bus rechtstreeks naar Santa Cruz. Om half 11 kwamen we aan in Santa Cruz. We hadden een hostel geboekt dus daar gingen we meteen heen om onze spullen te droppen. Daarna gingen we even de stad in. Even wat eten en een plan bedenken wat we willen doen vandaag. We besluiten om naar een winery te gaan. We nemen een bus hier naar toe. Bij de winery gaan we met een stoeltjeslift omhoog zodat je een uitzicht hebt over de wijnvelden. Hier hebben we foto’s genomen en wat rond gelopen. Toen we weer beneden waren kregen we een rondleiding en werd er verteld over hoe ze de wijn maken. Hierna kregen we een wijn proeverij. Na de proeverij gingen we nog even een wijntje drinken met een lekkere pannenkoek met ijs. Toen we klaar waren namen we de taxi terug naar de hostel. Hier hadden we even uitgerust, en daarna gingen we naar een restaurant om avond te eten. Na het eten gingen we meteen terug naar het hostel, het is niet heel veilig om in het donker over straat te lopen. In het hostel gingen we slapen want we waren helemaal kapot.

Zondag 19 maart 2017
De wekker ging om 09.00. We maken ons klaar en gaan ontbijten. We willen vandaag graag paardrijden tussen de wijnvelden. Omdat het lastig was om op internet wat te vinden vroegen we aan de eigenaar of hij ons hiermee kon helpen. Het was een hele aardige man en hij ging meteen voor ons bellen. Hij had een bedrijfje gevonden die dat deed. Hij was zo aardig om ons hiernaar toe te brengen en ons ook weer op te halen. We hadden 1,5 uur paard gereden. Het was echt super leuk, door de wijnvelden en door een klein eenvoudig dorpje. Na 1,5 uur kregen we nog eten met wijn. Rond 13.30 waren we weer klaar en reden we weer met de eigenaar van het hostel terug naar de hostel. Omdat we graag wat terug wouden doen voor de eigenaar omdat hij ons had gebracht en opgehaald en hier geen geld voor wou hadden we met hem afgesproken om aan het eind van de middag wat te gaan drinken. We gingen eerst nog even centrum in om wat te gaan eten. Aan het eind van de middag hadden we weer met de eigenaar af gesproken, we reden de bergen in zodat we een heel mooi uitzicht hadden op Santa Cruz. Hier dronken we een alcohol vrij biertje omdat je hier niet in het openbaar alcohol mag drinken. Na het biertje reden we nog naar een ander punt met een mooi uitzicht. Daarna gingen we weer terug naar het hostel. We gingen wat eten in de stad en verder niet veel gedaan.

Maandag 20 maart 2017
Vandaag gingen we weer terug naar Santiago. We namen de bus terug om 08.30 zodat ik ieder geval op tijd thuis was om om 16.00 te gaan werken. Ik was rond 13.00 thuis. Thuis had ik niet zoveel gedaan. Om 16.00 had ik Lucia opgehaald uit school en zijn we naar de speeltuin gegaan. Rond 18.30 waren we weer thuis. Lucia ging eten en naar bed en ik ging naar Franzi toe. Haar hostfamily is een paar dagen op vakantie dus ik ga bij haar eten. Ze woont bij mij in de buurt dus ik ga op de fiets. We eten pasta. Na dat we hadden gegeten gingen we nog een filmpje kijken. Hierna fietste ik terug naar huis en ging ik slapen.

Dinsdag 21 maart 2017
Vanochtend had ik weer met Franzi afgesproken. Omdat haar familie nog steeds op vakantie is ga ik vandaag weer bij haar eten. We hebben ook Lea uitgenodigd omdat Lea bijna naar huis gaat. We willen een afscheidsetentje doen. We gaan naar de supermarkt om inkopen te doen. We gaan een salade maken en tagliatelle. Nadat we boodschappen hebben gedaan ga ik weer terug naar huis om lunch te maken en om Lucia op te halen. Ik lunch met Lucia en dan breng ik haar naar theater les. Omdat ik haar later pas weer hoef op te halen fiets ik weer naar Franzi toe. Hier blijf ik even een uurtje en dan haal ik Lucia op. We fietsen meteen door naar dansles. We moeten hier wel drie kwartier wachten maar het is beter om meteen naar dansles te gaan en niet eerst naar huis. Na de dansles fietsen we weer naar huis. Thuis gaan Lucia eten en naar bed. Ik ga naar Franzi toe. Hier eten we gezellig met zijn drieën. Na het eten gaan we naar een rooftop terras. Hier hebben we een super mooi uitzicht. We drinken een cocktail en gaan rond 00.00 weer terug naar huis.

Woensdag 22 maart 2017
Niet boeiend. In de ochtend niet veel gedaan en in de middag gewerkt.

Donderdag 23 maart 2017
Vandaag ben ik in de ochtend even naar het winkelcentrum gelopen. Ik wilde heel graag even naar de Lush om een lekkere bath bomb te kopen zodat ik in bad kan. Een maal thuis maakte ik de lunch en pakte ik een tas in om te picknicken. Lucia vindt het helemaal geweldig om te picknicken en wilt het liefst elke dag. Ik haal haar op uit school en we fietsen naar het park. Hier gaan we lekker picknicken. Het is echt heel erg gezellig. Rond 16.00 moeten we weer naar huis omdat Lucia om 17.00 moet dansen. Ik heb helaas geen salsa meer op donderdag. Pierre en Lina kunnen via de school van Lucia allemaal sporten doen. En op donderdag hebben ze allebei sport. Omdat ik normaal salsa had, had Pierre gezegd dat hij dan thuis zou blijven en niet zou gaan sporten. Maar omdat mijn salsa les buiten is en het binnenkort afgelopen is heb ik aangeboden om op donderdag thuis te blijven zodat zij kunnen sporten. Ik pas nu dus elke donderdag avond op. Ik heb heerlijk in bad gezeten vanavond, en ben daarna naar bed gegaan.

Vrijdag 24 maart 2017
Vandaag had ik met een Nederlandse au pair afgesproken om koffie te gaan drinken. Zij komt met een Duitse au pair en ik ga met Franzi. Het is erg gezellig. Na de koffie ga ik naar huis om lunch te maken en haal ik Lucia op van school. Na de lunch lezen we Engelse boekjes. Rond 16.30 gaan we richting de klim les. We nemen hiervoor een Uber. Omdat het niet zo dicht bij huis is blijf ik daar ander half uur wachten. Ik heb een Spaans boek van Lina geleend zodat ik die tijd nuttig kan besteden haha. Na de klim les gaan we weer naar huis. Thuis kijk ik een film met Lucia. Ik moet vandaag weer oppassen omdat Pierre en lina een soort ouder avond hebben op school. Na de film maak ik eten en breng ik Lucia naar bed. Verder niet veel gedaan.

Dit was week 5 alweer.

Adios

Fourth week


Hier week 4 alweer.

Zaterdag 11 maart 2017
Vandaag heb ik met Franzi afgesproken zij is ook au pair en woont bij mij in de buurt. Ze is net een paar dagen in Chili. We hebben afgesproken op een punt zodat we samen de bus naar het centrum kunnen pakken. We gaan vandaag de toerist uithangen op een hop on hop off bus. We kopen kaartjes en stappen op de bus. De bus heeft ongeveer 10 ‘hoogte punten’ van Santiago waar hij langs rijdt en als je wil kan je dan uitstappen en daar gaan kijken en dan kan je weer op de volgende bus stappen die langs komt. We stappen uit bij Santa Lucia. Zie foto’s. Daar rond gelopen stappen we weer op de bus. Daarna stappen we uit bij een groot winkelcentrum, hier lopen we wat rond en gaan we lunchen bij het Hard Rock café we bestellen een veel te grote hamburger haha. Hierna stappen we weer op de bus, we rijden rond en stappen als laatste uit bij Plaza de Armas. Hier lopen we rond en gaan we nog even de kathedraal in. Om half 8 hebben we afgesproken met Lea een Franse au pair om te gaan dineren. We gaan eten bij een Peruaans restaurant. Erg gezellig. Na het eten gaan we nog een ijsje eten, hierna gaan we terug naar huis.

Zondag 12 maart 2017
Vandaag heb ik lekker uitgeslapen. Ik heb om 14.00 afgesproken met een aantal au pairs dus in de ochtend ben ik lekker thuis. Ik heb om 13.30 met Franzi afgesproken om samen naar de afgesproken plek te lopen. We hebben afgesproken met 3 andere au pairs. We gaan lunchen bij een Italiaan, daarna lopen we even rond in een winkelcentrum en nemen we een Frozen Yoghurt. Hierna gaan we naar de bioscoop. We gaan naar La La Land. In een super grote en mooie bioscoop. Wat wel anders is is dat je hier geen pauze hebt tijdens de film. Ik vond de film helaas niet heel leuk. Rond een uur of half 8 lopen Franzi en ik weer naar huis toe. Thuis niet veel meer gedaan.

Maandag 13 maart 2017
Vandaag is de verschrikkelijkste dag uit mijn leven. Ik moet vandaag naar de immigratie politie voor mijn visa. Hier moet je je naam doorgeven en je adres, dan krijg je een papiertje waarmee je naar het gemeentehuis moet om een ID-kaart aan te vragen. Ik heb al gehoord dat je hier vroeg moet zijn omdat het heel erg druk is. Ik ga om 07.00 van huis weg. Na een verschrikkelijke reis naar de immigratie politie met de bus die niet kwam en drukte op de weg ben ik er uiteindelijk rond 09.00. Als ik aan kom lopen zie ik de rij al staan. Het is zo een lange rij dat het buiten in 2 straten staat. Er zijn heel veel mensen vanuit Venezuela en Haïti die naar Chili komen om te emigreren. Ik ga in de rij staan, na 2 uur ben ik bij de ingang van het gebouw dus ik denk nu ben ik er het valt allemaal wel mee. Totdat ik zie hoeveel mensen er binnen aan het wachten zijn. Verschrikkelijk. Ik heb in totaal 8 uur lang gewacht. Ik had ook geen eten mee omdat ik dacht dat het wel sneller zou gaan. Om 16.00 moest ik Lucia van school halen maar dat redden ik niet dus haalde Lina haar gelukkig op. Uiteindelijk stond ik om 17.00 buiten. Toen ben ik wat gaan eten bij de Burger King, en heb een Uber naar huis genomen omdat ik echt niet met de bus wou gaan na zo een dag. Thuis heb ik niet veel meer gedaan.

Dinsdag 14 maart 2017
Vandaag moet ik naar het gemeentehuis om mijn ID kaart aan te vragen. Ik ga weer om 07.00 weg omdat ik om 13.30 Lucia op moet halen. En ja hoor ook hier staat weer een rij. Na 4 uur wachten was ik eindelijk aan de beurt. Een ID kaart kost hier maar 7 euro, kan je nagaan wat een afzetters het zijn in Nederland. Ik moet mijn ID kaart 7 april ophalen. Hierna ga ik snel naar huis toe met de Uber zodat ik net op tijd ben om Lucia op te halen. Ik haal Lucia op en we eten snel onze lunch op. Om 14.30 tot 16.00 heeft ze theater les. Dus ik breng haar snel heen en ga naar huis. Om 16.00 haal ik haar weer op. We rijden naar huis spelen heel even en dan om 17.00 heeft ze dansles. Ik ga met haar ernaar toe en ik wacht daar tot ze klaar is. Om 18.00 gaan we naar huis. Thuis doe ik niet veel meer.

Woensdag 15 maart 2017
Ik heb lekker vrij in de ochtend. Nu ik geen school meer heb ben ik elke ochtend vrij. Maandag begin ik om 16.00 en de rest van de week om 13.30. Ik heb vandaag met Franzi en Lea afgesproken. We gaan naar een tentje waar we koffie bestellen met een taartje. We kletsen gezellig en rond half 12 gaan we weer richting huis. Ik ben gaan lopen dus ik loop een half uurtje terug. Thuis maak ik lunch voor mij en Lucia en dan haal ik haar op. Vandaag moeten we weer snel lunchen omdat ze om 14.30 tot 16.00 capoeira heeft. Ik breng haar daar weer heen en ga weer naar huis. Om 16.00 haal ik haar op en gaan we naar een speeltuin. Om 18.00 gaan we naar huis. Verder niet veel meer gedaan.

Donderdag 16 maart 2017
Vandaag heb ik met Kimerly afgesproken zij is een Duitse au pair. We hebben afgesproken bij een bakkerijtje. Hier drinken we koffie met (alweer) taart. Ik heb oreo taart zooooo lekker. We hebben gezellig gegeten en om half 12 gaan we weer richting huis. Ik ga vanmiddag uit school met Lucia picknicken in een groot park. Ik maak pasta voor ons klaar omdat dat lekker makkelijk is om te eten tijdens het picknicken. Ik haal Lucia op van school en we fietsen naar het park. Hier eten we lekker onze lunch op. En natuurlijk nemen we een ijsje. We spelen nog wat in het park en om 16.00 gaan we weer naar huis omdat Lucia weer dansles heeft om 17.00. Om 18.00 is ze weer klaar. We fietsen naar huis en thuis gaan we eten. Vanavond heb ik weer salsa les. Ik heb weer afgesproken met Fabian. Na de salsa lopen we naar een Irish pub toe. Dit zit onder zijn appartementencomplex en hij gaat van het weekend weg dus hij wou dat graag nog een keer proberen. We lopen er heen en lopen langs een park met een hele mooie fonteinen show. Zie foto’s. In de Irish pub bestel ik het eerste biertje van mijn leven. Gelukkig was het geen sterk biertje dus het was wel prima. Maar geef mij volgende keer maar gewoon weer wijn. Rond half 12 ga ik weer naar huis.

Vrijdag 17 maart 2017
Vandaag heb ik een rustig ochtendje. Skype met mijn ouders en doe verder niet zoveel. Ik maak lunch voor mij en Lucia en haal haar op uit school. We lunchen en na de lunch kijken we Madagaskar. Om 17.00 heeft ze klim les. Lina gaat ook mee om even te kijken hoe het is omdat het de eerste keer is. Lucia vond het helemaal geweldig maar de lerares is echt heel slecht. Dus van het weekend gaan Pierre en Lina naar een andere club toe waar je kan klimmen om te kijken of dat beter is. Om 19.00 zijn we weer thuis. Ik ben echt heel erg moe, heb de hele week slecht geslapen en morgen gaat om 05.15 mijn wekker omdat ik een weekend weg ga met Franzi. Ik eet dus even snel wat, schrijf mijn blog, pak mijn tas in en ga slapen.

Dit was week 4 alweer.

Adios.

Third week

Hierbij week 3.

Zaterdag 4 maart 2017
Weekend! Ik slaap heerlijk uit. Om half 11 gaan we ontbijten. Na het ontbijt wil ik de stad in. Lucia snapt nog niet helemaal dat ik in het weekend niet werk. Ze wil graag met mij spelen maar als ik zeg dat ik de stad in ga moet ze heel hard huilen, dit is toch lastig dat je met elkaar in 1 huis woont. Rond 12 uur loop ik richting de stad. Ik loop eerst weer even naar het park waar ik vorige week ook was. Hier loop ik een rondje, daarna heb ik zin om Italiaans te lunchen. Dus ik zoek het dichtstbijzijnde Italiaanse restaurant. Dat is een half uurtje lopen. Ik eet daar lekker een pizza en daarna ga ik naar een mall. Ik heb een schrift nodig voor Spaanse les en markeer stiften. Als ik die heb loop ik nog een beetje rond in de mall. Daarna ga ik naar huis omdat ik afgesproken heb om met mijn ouders te skypen. Ik neem de bus terug naar huis omdat ik al anderhalf uur gelopen heb vandaag. Thuis skype ik met mijn ouders. Verder doe ik niet zoveel meer. Ik ben alleen thuis met het eten dus ik maak eten voor mezelf daarna kijk ik nog een filmpje en ga ik naar bed.

Zondag 5 maart 2017
Vandaag heb ik met 3 andere au pairs afgesproken om te gaan ontbijten. We spreken af bij een metrostation. Voor mij heel dichtbij dus ik neem de Uber. Als we er alle 4 zijn pakken we de metro omdat 1 au pair een leuke tent heeft gevonden waar we kunnen ontbijten. Het heet Daniel’s Bakery. We bestellen ons eten met een lekker bakje koffie. Het is erg gezellig. Hierna gaan we naar Plaza Italia. Dit is een soort Italiaanse straat. Super leuk met allemaal kleine winkeltjes. Hier lopen we een tijdje rond en aan het eind van de middag gaan we weer allemaal terug naar huis. Thuis doe ik niet zoveel meer. Daarna eten en naar bed.

Maandag 6 maart 2017
Deze week mijn laatste schoolweek. Omdat Lucia vandaag school heeft tot 16:00 en daarna met Lina naar ballet gaat om te kijken of het wat is ben ik vrij vandaag. Na school loop ik een stuk het centrum in en ga even ergens wat eten. Daarna ga ik naar huis. Thuis ga ik even aan mijn Spaans. Helaas is de ballet niet leuk dus Lucia gaat niet op ballet. Verder niet veel meer gedaan.

Dinsdag 7 maart 2017
Vandaag weer naar school. Na school naar huis. Toen even gespeeld met Lucia en toen was het tijd om naar dansles te gaan. Moderne dans. Ik ging er met Lucia heen. Super schattig! Dit gaat ze elke dinsdag en donderdag middag doen. Na de dansles liepen we naar huis, had ik even snel pasta voor Lucia gemaakt omdat ze snel naar bed moet en Pierre en Lina waren nog niet thuis. Toen kreeg ik een appje van Lina of ik Lucia naar bed wou brengen. Dit werd huilen omdat ze niet had verwacht dat ik haar naar bed zou brengen. Gelukkig ging het goed zodra ik een boekje ging voorlezen. Verder niet veel gedaan.

Woensdag 8 maart 2017
School en gewerkt, niet heel boeiend.

Donderdag 9 maart 2017
Vandaag weer naar school. Na school ging ik met Lucia naar een museum. We gingen op de fiets. Dus na 3 weken heb ik ook weer gefietst! Het was een museum met allemaal schilderijen, niet heel interessant voor Lucia, maar Lina wou graag dat we erheen gingen. Na het museum gingen we spelen in de speeltuin. Daarna gingen we naar huis om te eten. Ik had vandaag weer salsa les. Ik had afgesproken met Fabian. De salsa les was weer super leuk. Vanavond verstandig gedaan en meteen na de les naar huis gegaan om te slapen.

Vrijdag 10 maart 2017
Vandaag mijn laatste schooldag! Heb een certificaat ontvangen. Na school ging ik naar huis. Ik speel heel even met Lucia maar dan gaat ze naar de dokter met Pierre en Lina omdat ze last heeft van haar oren. Ze heeft een soort ontsteking en heeft nu oordruppels. Ze moeten over een tijdje terug komen om een gehoortest te doen om te kijken of ze alles goed kan verstaan. Rond 19:30 gaan Pierre, Lina en Lucia naar vrienden toe om te eten. Ik maak zelf mijn eten, schrijf mijn blog en kijk een filmpje daarna ga ik naar bed.

Nu lekker weekend! Ik ga veel leuke dingen doen dit weekend maar dat lezen jullie volgende week.

Adios.

Second week

Tweede week is weer voorbij gevlogen. Hier onder mijn tweede week.

Zaterdag 25 februari 2017
Vanochtend is mijn gezin weg gegaan voor een weekendje in een hotel (dit wou oma graag). Ik was dus lekker alleen thuis. Overdag heb ik een beetje in huis gerommeld. Mijn was gedaan, blog geschreven, kamer beetje opgeruimd en met mijn ouders geskyped. Super leuk om hun weer eventjes te zien. Ik had om 18:00 met Christina afgesproken. Zij is ook een au pair en woont bij mij in de buurt. We zijn naar een park geweest echt super leuk. Zie foto’s, en daarna zijn we uit eten geweest bij een Indiaans restaurant. Heel gezellig en lekker gegeten. Helaas werkt Christina nog maar een week hier en daarna is ze klaar dus ik zie haar niet meer. Ik heb wel al contact met de nieuwe au pair die Christina overneemt. Zij komt 7 maart dus ik zal haar het weekend daarna zien. Na het eten ben ik naar huis gegaan, heb ik nog een filmpje gekeken en ben ik gaan slapen.

Zondag 26 februari 2017
Vandaag heb ik niet zoveel gedaan. Een heerlijk rustig en relaxed dagje. Ik heb nog even met Sofie geskyped en hebben elkaar weer helemaal bijgepraat. Eind van de middag kwam mijn gezin weer thuis. Daarna met zijn allen gegeten en naar bed.

Maandag 27 februari 2017
Het weekend is weer voorbij en ik moet weer naar school. Ook gaat oma vandaag weer naar huis toe. Donderdag is Lucia jarig dus ik ga uit school even een kadootje voor haar halen. Ik ga samen met Billy de Amerikaanse jongen uit mijn klas naar een mega grote mall. Hier koop ik 2 leuke kadootjes voor Lucia. Daarna zijn we nog even gaan lunchen. Toen ben ik naar huis gegaan en ben ik met Lucia geweest tot het eten. Na het eten ging ik naar bed.

Dinsdag 28 februari 2017
Vandaag geen bijzondere dag. School & werken.

Woensdag 1 maart 2017
Vandaag begint Lucia weer met school. Ze gaat naar een Franse school. Dit zit op een kwartiertje lopen van ons huis. Ze heeft vandaag alleen nog een introductie van 14:30 tot 16:00. Ik heb vandaag ook school. Na school ga ik lunchen en even op mijn laptop. Hierna ga ik samen met Lina Lucia ophalen van school. Schooluniformen zijn verplicht hier in Chili dus Lucia ziet er heel schattig uit. Een wit T-shirt met een heel schattig rokje. We halen Lucia op en ik stel mij even voor aan de juffrouw zodat zij weet dat ik haar vaak zal ophalen en wegbrengen. Thuis speel ik nog met Lucia. Omdat Lucia nu school heeft moet ze vroeg naar bed. Zij eet daarom ook eerder dan Lina, Pierre en mij. Als Lucia naar bed is maken Lina en ik het eten voor ons en gaan eten. Hierna ga ik naar bed.

Donderdag 2 maart 2017
Vandaag is Lucia jarig! Ze is 6 jaar geworden. Vandaag is ook Lucia haar eerste echte schooldag. Ze heeft elke dag les van 08:30 tot 13:30. En op maandag van 08:30 tot 16:00. Ook ik ga naar school. Uit school speel ik met Lucia. Ik eet vandaag op tijd met Lucia omdat ik vanavond weer salsa heb. Na het eten is het tijd voor de taart en de kadootjes. We zingen in het Frans, Spaans en ik zing nog even een liedje in het Nederlands. Daarna blaast ze de kaarsjes uit en pakt ze de kadootjes uit. Ik heb een memory spel gekocht en een set waarmee je zelf je eigen haarbanden kan versieren. Ze vind het helemaal geweldig. Hierna loop ik snel naar de bus voor de salsa. Ik ga dit keer naar salsa wat buiten wordt gedaan. Dit is echt super gaaf, het is op een heel groot plein met heel veel mensen. Je staat in een grote kring en steeds krijg je een pasje wat erbij komt. Je wisselt steeds van danspartner. Je danst de pasjes met elkaar en dan wissel je weer om en doe je het weer met de volgende. Zo leer je heel veel mensen kennen. Ik ben met Fenny en Fabian bij salsa. Fenny komt uit Belgie, en Fabian is een Duitse jongen. We besluiten om na de les nog even een drankje te doen, maar als we weglopen worden we gevraagd door 2 Chileense jongens en een vriendin van hun uit Rusland die hier studeert om mee te gaan naar een salsa club. We gaan er heen met de auto. In de salsaclub wordt ook een les gegeven. Alleen wij gaan even wat drinken daar. Als de les af is is het vrij dansen. De mensen daar zijn zo goed in salsa dansen niet normaal. Als we ons drankje op hebben besluiten we om naar een club te gaan. Het is echt super leuk! Uiteindelijk neem ik een Uber naar huis en lig ik om 04:30 in bed.

Vrijdag 3 maart 2017
Ik kan moeilijk mijn bed uit komen maar ik moet helaas naar school. Ik ben echt helemaal kapot. Na school speel ik met Lucia. Ze wilt meteen met al haar nieuwste kadootjes spelen. Ook is vandaag de schoonmaak er. Er wordt vanaf vandaag 2 keer in de week schoongemaakt. Mijn kamer en badkamer worden dus heerlijk 2 keer in de week schoongemaakt. Rond 17:00 komt er een vriendinnetje van Lucia met haar moeder. Ik heb dus lekker weekend nu. In de avond eet ik met Pierre en Lina. Het is echt super gezellig. We zijn lekker aan het borrelen en we hebben lekker de muziek op dus we zingen en dansen mee. En als afsluiter sluiten we af met een glaasje drank uit Roemenië met 50% alcohol. (Ze hebben 3 jaar in Roemenië gewoond en zijn in november naar Chili verhuisd). Daarna zijn we naar bed gegaan.

Ik hoop dat jullie zo weer een beetje een beeld hebben gekregen van mijn leven hier.

Adios

My first week

Ik woon alweer een week in Chili. Ik werk hier als au pair bij een gezin. Ik woon bij dit gezin in huis. Het gezin bestaat uit: Pierre (vader), Lina (moeder) en Lucia (kind). Lucia is 5 jaar oud. Vanaf 1 maart beginnen de scholen weer en dan gaat Lucia naar school. De school is om 13:00 af dus ik moet Lucia van school halen en tot het avond eten op haar passen. Over 2/3 weken begint Lucia met ballet en zwemles. Ze heeft maandag, woensdag vrijdag zwemles en dinsdag donderdag ballet. Ik moet hier met haar naar toe gaan.

Ik zal (proberen) elke week een blog te schrijven over hoe mijn week is verlopen.

Pierre is Frans en Lina is Colombiaans. Lucia spreekt Frans met Pierre en Spaans met Lina. En ik praat Engels met haar. De lunch eten wij rond 14:30-15:00, en het diner eten we rond 21:00.

Zaterdag 18 februari 2017
Na een reis van bijna 20 uur ben ik aangekomen in Santiago. Nadat ik door de paspoortcontrole van 1,5 uur heen ben en ik mijn koffers heb loop ik naar de uitgang. Als ik door de uitgang heen ben zie ik mijn gezin al staan. Ze zijn heel blij om mij te zien. Toen zijn we naar huis gereden. De moeder van Pierre is ook over vanuit Frankrijk en zij gaat aankomende maandag weer naar huis. Ik woon in Vitacura dat is een buurt voor de rijkere mensen. Het is een nette buurt met grote huizen. Ik woon in een super mooi huis. Ik slaap nu nog boven waar ik een badkamer deel met Lucia. Als oma weer naar Frankrijk is kan ik beneden slapen zodat ik ook mijn eigen badkamer heb. Nadat ik mijn koffers had uitgepakt en de kadootjes had gegeven gingen we lunchen. Na de lunch gingen we naar het centrum. We zijn bij de kathedraal geweest, dit was echt prachtig! Hierna wouden we nog naar een museum maar het was al na 18:00 dus deze was helaas dicht. Toen we thuis waren ging ik nog even met Lina mee boodschappen doen en zijn we gaan eten. Na het eten ben ik naar bed gegaan.

Zondag 19 februari 2017
Vandaag zijn we naar het stadje Valparaiso geweest. Dit is een heel mooi stadje wat op een berg is gebouwd. Het ligt aan het strand. We zijn gaan lunchen hoog op de berg waardoor we een super mooi uitzicht hadden. Na de lunch zijn we naar het strand gegaan. Hier hebben we een tijd gezeten. Daarna reden we naar huis. Toen zijn we gaan eten en naar bed gegaan.

Maandag 20 februari 2017
Vandaag was mijn eerste schooldag. Ik volg 3 weken elke ochtend Spaanse lessen. Mijn school is in de buurt Bellavista. Ik kan hier heen met de bus. Voor de bus en de metro heb je in Chili net als in Nederland een soort ov kaart nodig. Waarop je geld zet en moet inchecken voor de bus of de metro. Maar omdat ik deze kaart nog niet had vandaag bracht Pierre mij naar school. Ik zit in een klas met een jongen uit Amerika, een jongen uit Engeland, een meisje uit Ierland en een meisje uit België. Ik heb les van 10:00 tot 11:30 en van 12:00 tot 13:30. Ik heb 2 super leuke leraressen. Ook organiseert de school allemaal excursies voor de leerlingen. Na school had ik een afspraak bij Chile Inside. Dit is de organisatie in Chili die alles regelt voor alle au pairs. Omdat ik nog geen kaart had voor de bus moest ik 45 minuten lopen gelukkig heb ik wel een andere simkaart met internet zodat ik Google Maps heb. Bij mijn afspraak kreeg ik allemaal informatie over Santiago en een lijst met de contact gegevens van alle au pairs in Santiago. Na mijn afspraak ging ik naar een metro station om een kaart voor de bus en de metro te halen. Hierna nam ik een taxi naar huis. Thuis ging ik met Lucia spelen tot het eten. Na het eten ging ik naar bed.

Dinsdag en woensdag 21, 22 februari 2017
Vanaf nu kan ik met de bus naar school. Ik moet 15/20 minuten lopen naar het busstation en dan nog ongeveer 20 minuten met de bus. Deze dagen had ik school. En na school was ik met Lucia. Er is een speeltuin in onze straat dus ik ga elke dag met Lucia naar de speeltuin. Ik speel tot het avondeten met Lucia en daarna ga ik naar bed.

Donderdag 23 februari 2017
Vandaag ga ik weer naar school. En na school ben ik weer met Lucia. Ik eet rond 19:00 want ik heb vandaag mijn eerste salsa les. Dit is via mijn school. Het begint om 21:00. Ik heb afgesproken met Fenny het Belgische meisje uit mijn klas. Ik ga erheen met de bus. De salsa les is in een club. Het is voor Chileense mensen en je kan er heen via de school. Er waren nog 3 andere leerlingen van de school. 3 Duitsers. We kregen eerst de basisstapjes en toen moesten we met partner dansen. Ik ging met een Duitse jongen die de week ervoor ook al had meegedaan dus hij wist goed alle passen. De les duurde tot 23:00. Ik was op een gegeven moment echt kapot. En duizelig van al die draaien die je moet maken haha. Maar het was super leuk. Volgende week ga ik weer. Na de salsa les zijn we met zijn vijven nog een drankje gaan drinken. Dat was echt super gezellig. En de wijn smaakt hier natuurlijk super goed. Rond 01:30 ben ik met de taxi naar huis gegaan.

Vrijdag 24 februari 2017
Vandaag moet ik weer naar school ik ben best moe vanwege gisteravond. Na school ben ik weer met Lucia. Ik heb voor het eerst sushi gegeten. Pierre, Lina en oma waren de hele middag weg en toen hadden ze sushi gehaald. Maar dat is echt niks voor mij dus de volgende keer neem ik lekker pasta net als Lucia haha. En nu heb ik lekker weekend! Ik ben dit weekend alleen omdat mijn gezin een weekendje weg gaan.

Ik hoop dat jullie zo een beetje een indruk hebben gekregen wat ik hier allemaal doe. Gelukkig heb ik een hele leuk gezin. Lucia is een heel leuk kind en alles gaat goed tussen ons. Ik begin hier nu aardig gewend te raken. En het weer is hier heerlijk! Elke dag 30 graden.

Ik heb nu een nieuw nummer, mijn oude nummer heb ik ook nog maar die gebruik ik alleen thuis met wifi. Dus mochten jullie mijn nieuwe nummer willen stuur dan even een berichtje.

Adios.